söndag 2 december 2007

Tomteglögg!

Igår var det fest! Precis som vanligt här nere alltså.

Igår kretsade festen kring en mycket välkomnad liten flaska.Och nej, flaskan innehöll inte någon form av alkoholhaltig dryck!! Nåja, det beror ju på hur man ser på saken...

Flaskan var hursomhelst Ingeborgs och den innehöll ett glöggkoncentrat.
Tilsett vin og venner
stod det uppmanande på flaskan. Vi lydde order helt enkelt. Ett par vinflaskor senare och vi hade en stor kastrull varm juledryck samt en stämningsfull doft i hela våran lägenhet.

Så var det ju det här med vänner också. Vi är inte riktigt säkra, men jag tror att det som mest befann sig 14 gäster i vår lilla etta. Finns det hjärterum så finns det stjärterum brukar det ju heta. Förutom Ingeborg och någon mer så bestod gästerna uteslutande av glögguppskattande landsmän.

Vi försökte även få lite julmusik för att öka på stämningen ytterligare, men det gick lite tungt för datorn igår. Basshunters version av Jingle Bells gick dock några vänder. Min åsikt var: "Nu blev det ju jul och party på samma gång!", en kommentar som mottogs med skratt - trots att jag var dödsallvarlig!

Gårdagen blev i alla fall en fin inledning på årets sista månad. En första december att minnas, helt klart!


Tilsett vin og venner! Och på baksidan stod det följande: Festdrikk, velkomstdrikk, turdrikk, hjemkomstdrikk, vennedrikk, varmedrikk, hyggedrikk, sjarmedrikk, alkoholfri eller alkoholfylt drikk, og sist, men ikke minst - som juledrikker det en trylledrikk.
Även om man inte förstår allt så går det ju inte annat än att älska det norska språket!

Inga kommentarer: