söndag 11 november 2007

Blondiner är slampor!

Blondiner har det inte lätt. Över hela jordklotet skrattar man åt dom, idiotförklarar dom och skämtar om deras ointelligens och slampighet.

Här i Frankrike är dock klimat kring dessa vackra varelser lite extremare. Fransmännen verkar nämligen ha tagit alla dessa skämt på allvar, som om de var hämtade ur Illustrerad Vetenskap eller nått!

Redan efter första gångerna vi var ute här i Aix fick jag höra av Annika att dom franska killarna, för att uttrycka mig lite diskret, var en aning mer rättframma än de svenska gossarna. Rakt på sak, inga krussiduller så att säga. Annikas tjejkompisar hade dock inte samma upplevelse. Simone, en brunett från det stora landet på andra sidan pölen, fick bara snacka politik med alla killar hon träffade på krogen!

(fransmännen älskar att prata politik)

Efter ett par veckor här kom svaret från en av Annikas kompisar i Sverige. Blondiner i Frankrike betraktas som slampor. Punkt slut. Vissa får tydligen rådet att färga håret före dom kommer hit, bara för att slippa all uppmärksamhet.

Allt det här hände för dryga veckan sedan, så varför skriva om det nu? Jo, för igår då vi var på väg till skolan hände någonting som åtminstone jag tyckte var väldigt kul.

När vi vandrade upp dom sista femtio meterna mot skolan längs Rue Gaston de Saporta passerade vi ett gäng killar/män som jobbade med att rengöra gatorna. En av dom, kanske i 30-40års åldern, stannade plötsligt upp och tittade på Annika.

Nej, tittade är fel ord.

Hans spärrade upp ögonen så mycket att det nästan såg ut som att de skulle trilla ner i papperskorgen han bar framför sig. Han stod helt stilla men hans nacke var framsträckt, som för att komma närmare det han beskådade. Ögonen lyste verkligen. Sakta slickade han sig om munnen. Det var verkligen som då jag i mina fetaste år passerade ett konditoriskyltfönster. Mannens stirrande ögon drog sig varken mot någon urringning eller bakdel, utan det var det blonda hårsvallet han stod och dregglade efter.

Vi vandrade vidare. Annika märkte ingenting, jag började gapskratta, rätt ut i luften.

Den killen skulle verkligen få en total härdsmälta om han någonsin besökte Sverige. Mental Breakdown. Jag kan verkligen se hur han faller ihop på gatan i något som liknar ett epilepsianfall. Väl inne på sjukhuset skulle hans tillstånd försämras varje gång de blonda sjuksköterskorna tittade till honom. Stackars kille.

Nä, fransmän skulle ha det jobbigt i Sverige. Precis som blondiner har det jobbigt här.

Inga kommentarer: