lördag 24 november 2007

Om en månad kommer tomten!

Och nu är det julstämmning i Aix. Igår kväll tog jag och kameran en liten kvällspromenad genom staden för att plåta lite julgrejer. Med en månad kvar till julafton har staden verkligen förvandlats. Långa lampslingor hänger i vartenda träd, stora lysande stjärnor sitter på lyktstolparna och tontänerna är upplysta.



Hela Cours Mirabeau är upplyst av lampslingor och vid sidan av den drygt femhundra meter långa gatan har det slagits upp små trästugor som kränger mer julprylar än ni kan föreställa er. En massa karuseller har ställts upp runt rondellen och det känns nästan som om det är en karneval som dragit in över staden.
En julgran står på Hotel de Ville, som vi passerar varje dag till skolan. Ja, julstämmning helt enkelt. Att värmen har kommit tillbaka kanske inte tillför just julstämmningen någonting, men jag har inget emot att kunna strosa omkring med kameran i t-shirt och tunn jacka på kvällen.


Så långt lamporna sträcker sig, lika långt står det sådana här små trästugor. Alla har inte öppnat än, men jag kan föreställa mig hur de blir då springer mellan dessa för att hitta sina sista-minuten-julklappar...

Inga kommentarer: