söndag 11 november 2007

Första riktiga veckan i Aix

Första veckan i skolan avklarad! Fort gick det kändes det som. Bara tolv likadana veckor kvar, helt plötsligt känns vistelsen här väldigt kort faktiskt. Men vi ska ju faktiskt hinna med två lov och en massa härliga helger också =)

Om måndag var den värsta dagen på länge så kändes tisdagen helt okej, onsdagen kändes inte mycket alls (vi hade bara en lektion) och torsdag och fredag har faktiskt varit riktigt roliga! Nu förstår jag ganska mycket av vad lärarna säger så jag ska nog överleva dom här veckorna.

Så här ser mitt (väldigt märkliga) schema ut för tiden här i Aix:


Lundi

11h-13h Langue, Salle Victor Hugo

13h-14h Langue, Labo 1


Mardi

9h-10h Langue, Labo 2

10h-12h Langue, Salle Rousseau

12h-14h Phonetique, Labo 1

14h-16h L'écrite, Salle Cézanne


Mercredi

17h-19h L'histoire, Salle Blondel


Jeudi

12h-14h Presse, Salle Blondel

14h-17h Langue, Salle Rousseau

17h-18h Langue, Labo 1


Vendredi

12h-14h Langue, Salle Victoire


7 timmar utan rast på tisdag, börjar klockan 17 på onsdag, ja, de är ju inte som våra gamla hederliga svenska scheman direkt men de funkar helt klart...


2 veckor kvar till vårat första lov. Vi funderar på å ta en trip till Barcelona kanske. Det går bussar direkt härifrån Aix och det finns även så att man kan ordna ihop de me hotell samtidigt. Inget bestämt än, men ja e jävligt sugen måste ja säga. Brorsan var ju där i sommras å jag vill ju inte va sämre än honom liksom ^^


Hade tänkt fara till Monaco idag, (söndag), men det blev inte av. Istället for vi till Marseille igår (lördag alltså) och var hur mycket turister som helst. Vi tog en guidad tur av staden i ett litet tåg som körde runt på vägarna och upp på ett berg! Annika publicerar säkert några bilder från den lilla trippen nån gång framöver, jag orkade som vanligt inte ta med kameran.

Monaco får bli nån annan gång, det kmr säkert att gå resor dit typ en gång i månaden, plus att de säkert blir billigare om man fixar resan själv istället för å åka med resebolag. Även om 25? inte alls är så farligt för en utlandstrip... Sen tyckte Brittany att Monaco skulle vara häftigare på natten (hon har varit där tidigare). Med den här resan skulle bussen tillbaka avgå typ vid åtta.



Party party?

Aix är känt för att vara lite av en party-stad, men hittills under våran vistelse har vi inte varit ute mkt. Jag har suttit å sett lite sport då pubarna har ställt ut stolar på torgen och Annika va en kväll på en bar med Benoit. Men igår provade vi på utelivet litegrann. Jag blev inte imponerad om man säger så. Jag, Annika å Robert for på IPN, stället där alla utländska studenter hänger. Roberts flickvän Brittany ville inte ens följa med in, dom hade varit där en kväll tidigare, och jag förstår varför hon inte var så sugen på ett återbesök.

IPN kan kort sagt beskrivas som en grovt uthuggen grotta där dom ha tryckt in en bar. Å alla där inne rökte ju givetvis. Fick lite känslan av att stället är byggt endast för att skyffla undan alla störiga utländska studenter, och samtidigt försöka gasa ihjäl dom!

Men en sak som är bättre mot för hemma är iaf öppettiderna. Tror klockan var strax efter två då vi gick ut...

Egentligen publicerat: 2007-okt-18 @ 20:39

Inga kommentarer: